appel crumble
Ingrediënten:
- 100 gram Bloem
- 125 gram Suiker
- 75 gram Roomboter
- 3 Appels
- 2 eetlepels Citroensap
- 2 theelepels kaneel
- 1 snuf zout
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Skillet (ø 27 cm)
Instructies:
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.
- Schil de appel en snijd deze in blokjes.
- Doe de blokjes appel in een kom, en voeg daar 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng dit goed, en zet het even aan de kant.
- Neem nu een andere mengkom, en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg ontstaat.
- Neem nu de skillet(of een andere schaal of vorm met een diameter van ongeveer 27cm) en vet deze in met de zonnebloemolie.
- Verdeel de appelblokjes over de bodem van de skillet, en bedek vervolgens de appel met het kruimeldeeg.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het indirecte deel van het rooster, en sluit de BBQ.
- Bak de appel crumble ongeveer 30 minuutjes, het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.
- Is de appel crumble klaar? Haal deze dan van de BBQ. En verdeel over bordjes/bakjes.
Eetsmakelijk!
