appelflappen

 

Ingrediënten

– 10 plakjes Diepvries Bladerdeeg
– 4 Elstar Appels
– 3 eetlepels Suiker
– 1 theelepel Kaneel
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– pizzasteen
bastingskwast
– Bakpapier

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen nog niet op de BBQ, maar wacht hiermee tot 5 minuutjes voordat je de appelflappen wilt gaan bakken.

Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer. Leg alle plakjes bladerdeeg los van elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien.

Neem nu een mengkom. Schil de appels en ontdoe ze van de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in kleine blokjes en doe ze in de mengkom. Voeg hier de helft van de suiker en de helft van de kaneel aan toe en meng alles even door elkaar.

Schep nu op elke plakje bladerdeeg een klein hoopje van het appelmengsel. Let er hierbij wel op dat je de appelflap nog dicht kunt vouwen. Vouw de bladerdeeg plakjes dicht op zo’n manier dat er een driehoekige appelflap ontstaat. Druk hierbij de randen goed aan, want anders heb je kans dat deze weer loslaten tijdens het bakken. Je kunt hier eventueel een vork voor gebruiken.

Klopt nu het ei los en gebruik de bastingkwast om iedere appelflap te bestrijken met een beetje ei. Bestrooi de appelflappen vervolgens met de resterende suiker en kaneel.

Is de BBQ op temperatuur en ligt de pizzasteen op het rooster? Knip dan een stuk bakpapier in een cirkel ongeveer even groot als de pizzasteen. Leg deze op de pizzasteen en leg hierop vervolgens alle appelflappen. Sluit nu de BBQ met de deksel en bal de appelflappen in 14 tot 18 minuten goudbruin en gaar.

Zijn de appelflappen klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Laat ze even 5 minuten afkoelen, voor je ze serveert.

 

Eet smakelijk!