Bloemkool Nuggets

Ingrediënten:

  • 1 Bloemkool
  • 150 gram Paneermeel (of panko)
  • 125 milliliter Melk
  • 100 gram Bloem
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflook granulaat
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepe gemalen chipotle 
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • Chilisaus (om te serveren)

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Geperforeerd Bakplaat
  • 1 Mengkom
  • 1 Diep Bord

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd ondertussen roosjes van de bloemkool die allemaal ongeveer even groot zijn. Neem daarna de mengkom en doe hier de bloem en specerijen in en meng deze door elkaar. Voeg de melk toe en meng door de rest van de ingrediënten.
  • Vul het diepe bord nu met het paneermeel of de panko. Zet de geperforeerde bakplaat klaar en vet deze in met de zonnebloemolie. Je kunt eventueel ook een niet geperforeerde bakplaat gebruiken, maar bij de geperforeerde kan de warm lucht overal wat beter bij.
  • Haal nu alle bloemkool roosjes door het mengsel van bloem, specerijen en melk en voorzie ze vervolgens rondom van een goede laag paneermeel. Zorg dat de bloemkool roosjes rondom volledig gecoat zijn en leg ze daarna op de bakplaat, idealiter met wat tussenruimte.
  • Is de BBQ op temperatuur? Schuif de bakplaat dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de bloemkool nuggets 20 tot 25 minuten, tot ze een mooie krokante buitenkant hebben en mooi kleuren. Draai de bloemkool nuggets halverwege een keer om.
  • Haal de bloemkool nuggets van de BBQ wanneer ze er mooi uit zien en krokant zijn en leg ze op een bord. Vul een kommetje met chilisaus en serveer deze bij de nuggets.
  • Eet smakelijk!