caramel fudge brownie

Ingrediënten:

- 200 gram Ongezouten Roomboter 
- 200 gram Pure Chocolade 
- 100 gram Melk Chocolade 
- 4 Eieren 
- 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker 
- 150 gram Zelfrijzend Bakmeel 
- 150 gram lonka Soft Fudge caramel 

 

Overige Benodigdheden:

– BBQ met Deksel 
– skillet met een diameter van 27cm 

 

Bereiding:

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 200 graden.  

Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur. 

Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed doorroert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter. 

Giet nu de helft van je brownie beslag in de gietijzeren skillet en verdeel hierna ongeveer twee derde van de caramel fudge over de pan. Giet vervolgens de rest van het beslag in de pan en steek de overgebleven fudge in het beslag. 

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het dus tijd om de brownie te bakken. Ze deze hiervoor op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie fudge nu 30 minuutjes op de BBQ. De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog het geval na een half uur? Bak de brownie dan 5 tot 10 minuten langer op de BBQ. 

Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna. Je kunt met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen en eventueel serveren met een bolletje vanille-ijs en wat slagroom.

Eet smakelijk!