gebakken camembert met bramen

Ingrediënten

- 1 rond stuk Camembert
- 75 gram Bramen
- 1 handje Pecannoten
- 1 eetlepel Honing
- 1 eetlepel Water
- Brood om erbij te serveren

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Steelpannetje
– Skillet of BBQ bestendig Koekenpannetje

 

Bereiding

Zet de steelpan op laag vuur en voeg hier driekwart van de bramen en de eetlepel water aan toe. Laat rustig warm worden tot de bramen kapot gaan en roer af en toe door. Voeg, wanneer er niets meer terug te zien is van de bramen de eetlepel honing toe en zet het vuur uit.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal de camembert ondertussen uit de verpakking en doe deze in een BBQ bestendig koekenpannetje of in een gietijzeren skillet. Je kunt de kaas eventueel ook op een rookplankje leggen.

Verdeel de zojuist gemaakte bramen compote over de camembert en beleg deze vervolgens met de overgebleven bramen en wat pecannoten.

Is de BBQ op temperatuur? Zet het pannetje of je rookplankje, met de camembert dan op het indirecte gedeelte van het rooster en sluit de BBQ met de deksel.

Verwarm de camembert ongeveer 10 minuutjes, zodat deze van binnen warm en gesmolten is. Haal het pannetje nu van de BBQ en serveer direct met een mooi brood. Eet smakelijk!