gegrilde fles-pompoen

voor 4 personen:

ingrediënten:

benodigdheden:

bereidingswijze:

  • Was de pompoen onder de kraan.
  • Steek de bbq aan, en verwarm deze tot 140 graden.
  • Snijd de pompoen (in de breedte) doormidden.
  • Haal de pitjes uit de pompoen.
  • Snijd de twee helften tot partjes, in de maat die u graag wilt. Wij raden u aan 1/8st deel te gebruiken als partje.
  • Doe alle partjes, de olie en de groenten kruiden in de mengkom. 
  • Meng dit, totdat op alle partjes de groenten kruiden zitten. (gebruik eventueel de handschoenen, voor gemak en geen vieze handen :)
  • Leg de gekruiden pompoen partjes op de bbq, en laat deze 25 minuten liggen, zonder de deksel te openen. Let op, we gaan voor een indirecte garing.
  • Controleer na 25 minuten, met de tang of de pompoen aan gaar is, zo niet? Draai de partjes dan om, en laat ze nog 5 min garen.
  • Haal de partjes van de bbq, en serveer ze direct.
  • Eetsmakelijk!