gegrilde fles-pompoen
voor 4 personen:
ingrediënten:
- 1 fles pompoen
- 1,5 eetlepel groenten kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- zout, peper
benodigdheden:
- tang
- (wegwerp)handschoenen
- bbq (voor indirecte bereiding)
- mengkom
- scherp (koks)mes
bereidingswijze:
- Was de pompoen onder de kraan.
- Steek de bbq aan, en verwarm deze tot 140 graden.
- Snijd de pompoen (in de breedte) doormidden.
- Haal de pitjes uit de pompoen.
- Snijd de twee helften tot partjes, in de maat die u graag wilt. Wij raden u aan 1/8st deel te gebruiken als partje.
- Doe alle partjes, de olie en de groenten kruiden in de mengkom.
- Meng dit, totdat op alle partjes de groenten kruiden zitten. (gebruik eventueel de handschoenen, voor gemak en geen vieze handen :)
- Leg de gekruiden pompoen partjes op de bbq, en laat deze 25 minuten liggen, zonder de deksel te openen. Let op, we gaan voor een indirecte garing.
- Controleer na 25 minuten, met de tang of de pompoen aan gaar is, zo niet? Draai de partjes dan om, en laat ze nog 5 min garen.
- Haal de partjes van de bbq, en serveer ze direct.
- Eetsmakelijk!
