gerookte kippenpoten

Ingrediënten:

 

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 2 Chunks Appel Rookhout
  • Ovenbestendig Kommetje
  • Bastingkwast

 

Instructies

 

  • Haal de kippenpoten uit de verpakking en dep ze rondom droog met wat keukenpapier.
  • Controleer de kippenpoten vervolgens op kleine loshangende stukjes vlees en vel en snijd dit weg.
  • Neem nu je BBQ rub en bestrooi de kippenpoten hier rondom mee. Wrijf de rub goed in, leg de kippenpoten vervolgens in een schaal en dek deze af. Zet in de koeling en laat daar een uur of 4 staan.
  • Steek een paar uur later de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe aan de brandende kolen en leg de kippenpoten op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de kippenpoten een uur en een kwartier.
  • Neem na een uur het kommetje en doe hier de BBQ saus en appelsap in en roer door elkaar. Zet het kommetje op de BBQ en laat warm worden.
  • Pak, zodra de kippenpoten een uur en een kwartier op de BBQ liggen, je bastingkwast er bij en bestrijk de kip rondom met de BBQ saus. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en gaar de kippenpoten nog een laatste kwartier.
  • Hierna mogen de kippenpoten van de BBQ. Je kunt eventueel de kerntemperatuur nog controleren. Deze moet minimaal 70 graden zijn, maar is waarschijnlijk al wat hoger.
  • Laat de kippenpoten nu 5 minuutjes rusten en serveer ze vervolgens.
  • Eet smakelijk!